Hornoorešan 2022/02

Späť na Aktuality
Category: Hornoorešan

Hornoorešan 2022/02

Vážení športoví priatelia,

Po dvoch rokoch sa konečne futbalová obec na Slovensku teší z dohratých súťaží, ktoré neboli predčasne ukončené. Aj keď počas zimných mesiacov sme boli nútení prerušiť všetky tréningové procesy, jar nám na ihriská priniesla radosť. Naše mužstvá zabojovali o čo najlepšie výsledky, a tak môžeme zhodnotiť sezónu 2021/2022.

Naše A mužstvo obsadilo v VI. lige celkové 10. miesto so ziskom 43 bodov, za 14 výhier, 1 remízu      a 17 prehier, s celkovým skóre 66:75. Najviac, 20 gólov, strelil Patrik Malý. V oblastnom pohári BESTRENT CUP sme sa prebojovali až do finále. Remízou sa skončil štvrťfinálový súboj s Ružindolom a taktiež semifinálový súboj s Cíferom. V oboch prípadoch nasledovali pokutové kopy. Finále sa uskutočnilo v City Aréne na štadióne Antona Malatinského v Trnave, kde naši podľahli silnému súperovi z Červeníka. Bol to krásny zážitok pre hráčov, funkcionárov i fanúšikov. Pre niektorých to znamenalo vrchol kariéry, ale bohužiaľ, pre niektorých aj koniec. Tak ako avizoval Rasťo Malacký, že tento ročník bude pre neho posledným, tak sa aj stalo. Po takmer 30 rokoch už vešia kopačky na klinec. Aj touto cestou sa mu chceme poďakovať za jeho dlhoročné pôsobenie v našom klube. Desiatym miestom v tabuľke si naše A mužstvo zabezpečilo zotrvanie v najvyššej oblastnej súťaži (po novom VII. liga), kde bude pôsobiť aj nasledujúci ročník. Pri kormidle bude naďalej pokračovať tréner Róbert Gonos.

Mužstvo starších žiakov sa počas jesennej časti borilo so zraneniami a tiež odchodom niektorých hráčov, ktorí sa rozhodli nepokračovať vo futbale. Pod vedením Samuela Benoviča získalo na jar iba jeden bod za domácu remízu 1:1 s Dolnou Krupou. Celkovo obsadilo 6. miesto so ziskom 9 bodov za 2 víťazstvá, 3 remízy a 7 prehier s celkovým skóre 10:28. V mužstve mladších žiakov došlo k zmene trénera, nakoľko v januári svoju činnosť z osobných dôvodov ukončil Denis Marton. Aj jemu patrí veľká vďaka za dlhoročnú prácu. Mužstvo trénovalo spolu so staršími žiakmi a dočasne bolo vedené Martinom Dvornákom. Od mája sa ich ujal Samuel Polakovič, ktorý bude pokračovať aj v ďalšej sezóne. Celkovo obsadili 3. miesto so ziskom 34 bodov za 11 víťazstiev, 1 remízu a 4 prehry so skóre 70:23. Najviac gólov dal Matej Kimlička – 12.

Prípravka U 11 pod vedením Ota Hodulíka obsadila celkové 9. miesto so ziskom 12 bodov za 4 výhry a skóre 26:96. Najlepším strelcom sa s 10 gólmi stal Martin Dvornák ml. Prípravka U 9 skončila na 5. mieste so ziskom 30 bodov za 10 víťazstiev a 8 prehier s celkovým skóre 68:56.  Najviac, 26 gólov, dal Tomáš Denkoci. V novom ročníku ich opäť povedie Miroslav Bujalka. Do novej sezóny sme zatiaľ prihlásili štyri mládežnícke mužstvá. Tak ako sme avizovali, plánujeme obnoviť aj mužstvo dorastu. Je to ťažká cesta a dúfame, že sa nám to podarí. Futbal je kolektívna hra a učí deti vyrastať v kolektíve, mať zodpovednosť, povinnosť, úctu a rešpekt k druhému. Vytvára kamarátstva a priateľstvá, ktoré pretrvávajú po celý život. V dnešnej dobe je čoraz ťažšie dostať deti k pohybu. Televízie, počítače, mobily a herné konzoly dostávajú prednosť pred fyzickou činnosťou. Nenechajte deti sedieť doma, ale pridajte sa k nám. Ako každý rok, aj teraz organizujeme nábor detí do všetkých mládežníckych kategórií, ale nie je problém pridať sa kedykoľvek. Všetkým fanúšikom, priaznivcom, hráčom a rodičom detí ďakujeme za podporu a tešíme sa na novú sezónu 2022/2023, ktorá štartuje už prvý augustový víkend.

Rada klubu TJ
Hornoorešan 2022/2

Zdieľať

Späť na Aktuality