Zhodnotenie zimnej prípravy A – Tím

Späť na Aktuality
Category: Aktuality

Zhodnotenie zimnej prípravy A – Tím

Jesenná časť u našich seniorov nedopadla podľa očakávania, kde z celkového počtu 39 bodov sa nám podarilo získať iba 9. Veľkým problémom bola častá maródka hráčov,  čo pri úzkom kádri spôsobovalo znižovanie kvality hry a odrazilo sa to i na konečných výsledkoch.

Z pohľadu odchodov v  priebehu mesiacov november a december sa udiali výrazné zmeny nakoľko odišiel hlavný tréner Róbert Gonos, ktorému sa chceme i touto formou poďakovať za jeho dlhé pôsobenie a svoje futbalové kariéry ukončili i hráči Malacký, Kondrček a Drozda, čím vlastne svojim spôsobom skončila jedna generácia hráčov, ktorá nás reprezentovala veľmi dlhé obdobia.

Preto sme museli čo najskôr vyriešiť otázku na pozícii hlavného trénera, kde našu ponuku prijal Radovan Kollár, ktorý už v minulosti v Horných Orešanoch pôsobil. A preto sme sa ho spýtali na jeho názor na aktuálnu situáciu v našom seniorskom mužstve:

  1. Pán tréner ako vyzerá aktuálne situácia v našom seniorskom družstve?

Situácia je momentálne relatívne stabilná i keď musím povedať, že v rámci zimného prestupového obdobia je to so zháňaním hráčov veľmi náročné a na základe odchodov  a príchodov, ktoré sa udiali v zime tak máme veľmi úzky káder zložený prevažne z mladých hráčov. Z mužstva odišli veľmi skúsený hráči ako Malacký, Kondrček či dlhodobý kapitán Miro Drozda. Takisto netreba zabudnúť na Adama Chorváta či Denisa Ďugu. Naopak do mužstva pribudli Andrej Drozda zo Spartaku, Boris Kusý s Lokomotívy Trnava, Kristian Maron z Pečeňád a Jakub Špiriak z Kráľovej pri Senci. Takže môžem povedať, že za pochodu nastáva generačná obmena.

  1. Ako hodnotíte doterajšiu zimnú prípravu?

Zimnú prípravu sme začali pomerne skoro, keďže sme boli prihlásený do zimnej interligy a takisto som sa chcel viacej zoznámiť s mužstvom, ktoré bolo k dispozícii. Počas prvých dvoch mesiacov sme sa borili so zraneniami a ochoreniami hráčov, čo zapríčinilo že sme museli zrušiť niektoré prípravné zápasy čo nás mrzí, avšak sú to faktory, ktoré je veľmi ťažko možné ovplyvniť.  Čo sa týka dochádzky hráčov na tréningy, v tejto časti som veľmi spokojný, pretože hráči si ju plnia zodpovedne. Z pohľadu tréningových cieľov sme viac menej naplnili to čo som od zimnej prípravy očakával.

  1. V čom vidíte silu tohto mužstva, ktoré má asi jednoznačný cieľ v jarnej časti?

Na prvý pohľad keď sa pozriem, že nám odišli skúsený hráči a prišli vekovo mladý chalani tak si osobne myslím, že v mužstve máme stále zaujimavú kvalitu a nosný hráči, ktorý by mali mužstvo ťahať sú  podľa mňa dostatočne kvalitný. Len bude na nich prenechaná väčšia zodpovednosť. Menovať ich nebudem, oni vedia koho mám na mysli.  Kľúčovým faktorom je, snaha a chuť, s ktorou chalani pracujú. Hlavným cieľom je zachrániť pre Orešany ligu aj keď si uvedomujem, že jednoduché to nebude. Máme však dostatočne vyvážený tím na to aby sme to zvládli.

  1. Čo ďalej so seniorským futbalom v Orešanoch do ďalších rokov?

Krátkodobý a hlavný cieľ bude zachrániť súťaž. Čo sa týka dlhodobého cieľu bude kľúčové stabilizovať káder a získať hráčov vzhľadom na možnosti, ktoré budú vytvorené v klube. Z hľadiska herného prejavu, chceme určite mať svoju hernú tvár, ktorou by sme sa chceli prezentovať.

Zdieľať

Späť na Aktuality